Wim van Engeland wethouder

De coalitievorming is rond. Afgelopen vrijdagavond bereikten Heusden Eén, Gemeentebelangen, DMP Heusden en de PvdA een principeakkoord. Er ligt een programma op hoofdlijnen, dat eind deze week bekend wordt gemaakt. Enkele partijen moeten eerst deze week hun achterban nog raadplegen.

Ook de namen van de wethouders zijn bekend gemaakt. Het college zal (naast de  burgemeester) gaan bestaan uit vier wethouders (het huidige college telt nog vijf wethouders): Mark Buijs (namens Heusden Eén), Kees van Bokhoven (DMP) en Margo Mulder (PvdA).

Wim_v._Engeland

Namens Gemeentebelangen gaat Wim van Engeland (nu nog voorzitter) een wethouderszetel bezetten. Hij gaat de welzijnsportefeuille behartigen met daarin o.a. de zorg voor welzijn/WMO, gezondheidszorg, kunst en cultuur, jeugd- en jongerenwerk, onderwijs en monumentenbeleid. Ook gaat hij de supervisie voeren over enkele grotere projecten zoals Voorste Venne, Dillenburg-programma, het Gouverneurshuis, de Gebiedsvisie Heusden-vesting en de locatie Jonker Fris.