Bestuur

“Besturen in een noten dop”

Binnen Nederland kennen we een breed scala aan verenigingen, maar wist je dat alle politieke partijen om ons heen hier ook toe behoorden? Elke politieke partij in Nederland is namelijk een vereniging en heeft een algemeen bestuur. Ik hoor je denken, wat moet een bestuur van een politieke partij nu zoal doen? Hieronder nemen we je kort mee in enkele dagelijkse bezigheden binnen het bestuur van Gemeentebelangen Heusden.

Als bestuur vertegenwoordig je de voltallige leden van de partij en zorg je voor continuïteit binnen de vereniging. Je signaleert behoeften en kijkt hoe je doormiddel van processen, beleidsstukken en toetsingen, tot duurzame oplossingen kunt komen. Want zoals je weet is politiek een belangrijk onderdeel binnen cultuur en niets is zo wisselende dan het geen om ons heen dat verbindt.

Ook komt het bestuur regelmatig bijeen, coördineert de ledenwerving, financiën, public relations en organiseert de jaarlijkse ledenvergaderingen, om zo de leden te informeren over bepaalde keuzes of thema’s die spelen. In tijden van verkiezingen stelt het bestuur in overeenstemming met de fractie de kandidatenlijst op, speelt een adviserende rol bij het partijprogramma en organiseert de verkiezingscampagne. Ook hierin is het belangrijk systematisch te handelen om zo goed mogelijk op de uitgestippelde koers te blijven, vast te houden en samen bergen te verzetten.

Zoals in iedere relatie geldt, is de onderlinge culturele band binnen een politieke partij belangrijk. Want alleen samen kunnen we bergen verzetten en elkaar tot nieuwe hoogten tillen.

Ons bestuur

Jeroen van den Bosch

Bestuurslid

Dhr. J van den Bosch (fractieondersteuner & PR-voorzitter)

E-mail Jeroen

Jeanet van Ruremonde

Voorzitter

Mw. J van Ruremonde (voorzitter)

E-mail Jeanet

Tim Fitters

Bestuurslid

Dhr. T. Fitters (ondersteuner secretariaat & PR)

E-mail Tim

 

Theo de Winter

Bestuurslid

Dhr. T. de Winter (dynamiek, processen & imago)

E-mail Theo

Gert-Jan van der Linden

Secretaris

Dhr. G. van der Linden (secretaris)

E-mail Gert-Jan

Ian van Ingen

Penningmeester

Dhr. I van Ingen (penningmeester)

E-mail Ian

René Esser

Bestuurslid

Dhr. R. Esser (vicevoorzitter & PR-coördinator)

E-mail René

De vertegenwoordiger binnen de fractie

Annemarie Bok

Raadslid

Mw. A Bok (raadslid)
Gelderhof 1
5152 GA Drunen
Tel. 0416-370260

E-mail Annemarie

Cluster Bestuur en Beheer